KattenWij hebben 2 katten:

Kater Loki,  in april 2018 geboren, en Poes Lieke in 2013 geboren.

Misschien leefden katten al meer dan 10.00 jaar geleden in landbouwnederzettingen in het Midden-Oosten. Toen de mens van nomadische jager landbouwer werd, moest hij zijn voorraadschuren beschermen tegen ratten en muizen. Wilde katten die op zoek naar voedsel bij de voorraadschuren terechtkwamen werden niet weggejaagd, maar aangemoedigd te blijven. Zo kwam de relatie kat-mens tot stand, men spreekt van zelf-domesticatie.

De graanschuren van de Farao’s waren rond 1500 v. Chr. zo omvangrijk, dat er onnoemlijk veel katten nodig waren om ze te beschermen. Katten kregen toen hun goddelijke status, zodat ze niet langer onder zeggenschap van gewone stervelingen vielen en farao’s dus alle katten in beslag konden nemen. De kat werd het symbool van de vruchtbaarheid, in de persoon van de kattengodin Bastet. Op het doden van een kat stond de doodstraf en wie een kat schade toebracht werd zwaar gestraft.
Ook zeelieden beschermden hun voedselvoorraden aan boord door katten mee te nemen, waardoor katten zich over de hele wereld konden verspreiden. Het zijn nachtdieren, overdag rusten ze meestal.


Loki

20 april 2021: Loki is deze dag jarig, hij is nu  3 jaar oud.

Loki vindt het eigenlijk wel fijn dat we gesloten zijn. Hij kan nu ongestoord de hele boerderij op zijn gemak inspecteren.

Portretfoto's van onze mooie Loki

Lekker luieren, allemaal favoriete  plekjes.


Lieke

Mow! Ik ben Lieke, een meisjespoes van alweer 8. Mijn bezigheden zijn eten, slapen en heel soms een muis vangen. Omdat ik gewoon kattenvoer krijg, heb ik het met het laatste niet al te druk. Ik heb wel tig verschillende manden, maar als er toevallig een lege doos staat, is dat voorlopig mijn favoriete plek. Mijn eten jat ik af en toe zelf als de mensen vergeten het keukenkastje af te sluiten. Vervolgens strooi ik de aangeknaagde zakjes gewoon door de gang. Dan ben ik weer blij dat katten slimmer zijn dan mensen. Op de foto kan je zien dat ik best lenig ben, ondanks dat ik een beetje dik ben....

Zo, nu ga ik mijn mand van het moment weer opzoeken!