Vrijwilligers

Waar zouden we zijn zonder onze vrijwilligers? In ieder geval niet waar we nu zijn. Een dertigtal vrijwilligers zet zich dagelijks in om de boerderij netjes te houden en alle andere klusjes op te knappen die gedaan moeten worden, de beheerders kunnen dit namelijk lang niet allemaal in hun eentje doen.

Op de kinderboerderij lopen alle soorten en maten vrijwilligers rond. Zo hebben we vrijwilligers rondlopen die gewoon een baan hebben of nog studeren en graag lekker een dagje per week uit maatschappelijke betrokkenheid schoon komen maken. Maar we hebben ook mensen rondlopen die om de een of andere reden uit de werkomgeving zijn gevallen en via ons sociaal en maatschappelijk ook weer meer worden betrokken en zo mogelijk zelfs uiteindelijk wel weer bij een reguliere baan uitkomen.

Verder is wat een vrijwilliger bij ons doet ook niet onder een woord te vangen. Het is namelijk zo dat iedereen wel een plek en soort werk kan vinden waar hij/zij zich lekker bij voelt. De één wil graag alleen de geitenweide harken en de ander helpt graag bij het begeleiden van de jeugdvrijwilligers die we ook rond hebben lopen. Ook als je liever op de computer werkt zijn er genoeg dingen te doen, zo kun je bijvoorbeeld helpen bij de promotie en bereikbaarheid van onze mooie kinderboerderij. Het kan allemaal.

De bergen werk die verzet worden door onze vrijwilligers zijn zeer groot en wij zijn hen daar erg dankbaar voor. Zoals men zegt: vele handen maken licht werk en wij zijn daarom altijd op zoek naar vrijwilligers die ons willen helpen kinderboerderij ‘de Pijp’ een leuke en mooie plek voor iedereen te laten zijn.

Wat vragen wij aan vrijwilligers?

Als je besluit bij ons te komen werken, vragen wij je wel regelmatig te komen, liefst één dag/dagdeel per week. Vooral op dinsdag, donderdag en vrijdag komen we handen tekort. We moeten in ieder geval op je kunnen rekenen!

Diervriendelijkheid staat bij ons hoog in het vaandel, en dat vragen we ook van nieuwe vrijwilligers. Het welzijn van onze dieren staat voorop. Behalve dat vragen we ook een vriendelijke klantgerichte instelling naar onze bezoekers toe. Verder vragen we onze vrijwilligers altijd of ze willen helpen tijdens feesten, zoals met dierendag of het schapenscheerfeest, met de voorbereiding, de boodschappen, bij spelletjes en voor de verkoop van hapjes en drankjes.

Leeftijd is niet van belang; oudere mensen zijn net zo welkom als scholieren of studenten. Men dient zich wel te realiseren dat een aantal werkzaamheden best zwaar is.

Tenslotte hopen we er een gezellige collega bij te krijgen.

Interesse?

Als je geïnteresseerd bent in het doen van vrijwilligerswerk op onze kinderboerderij vul dan het formulier in. Nadat wij het formulier hebben ontvangen zullen we contact met je opnemen om een intake gesprek te plannen. Na het gesprek, worden afspraken gemaakt voor de inwerkperiode. Na afloop daarvan wordt gezamenlijk besloten of de samenwerking naar wens verloopt.

Interested in doing volunteerswork?

If you are interested in doing volunteerswork at our farm, please fill in the form. After we receive the form, we will contact you as soon as possible to make an intake-appointment.

Bij Kinderboerderij de Pijp werken wij volgens het principe "in veilige handen", zodat wij een zo veilig mogelijke werkomgeving kunnen creeren voor iedereen. Wil je meer hierover weten? Klik dan hier.