Welkom op ons blog

Ode aan shetlandpony Zowie

Helaas hebben we vandaag onze shetlanderpony Zowie moeten laten inslapen. Ze is wel 30 jaar oud geworden en na een goed leven was ze op. Ze is snel en vredig ingeslapen. San heeft een ode aan Zowie gemaakt.

Lees meer »

Helaas Oreo moeten laten inslapen

Walliser Schwarznase schaap Oreo had al een tijdje ernstige artrose, waar ze voor werd behandeld. Vanmorgen werd ze liggend gevonden en kon niet opstaan, de dierenarts kwam en constateerde dat Oreo op was en waarschijnlijk erg veel pijn had. Daarom is besloten haar rustig in te laten slapen. We zullen dit ontzettend lieve schaap erg missen.

Lees meer »

opknappen konijnenhokken

We gaan binnenkort alle konijnen verblijven opknappen, mogelijk geworden door o.a. donaties via de donatiezuil. Een van onze wensen; duif vrije binnenverblijven. De duiven eten nu minstens de helft van het voer van de konijnen op. We willen alle verblijven voorzien van tunnels in de hoop dat de duiven er niet door durven. Om het uit te proberen zijn we gestart met 2 tunnels, het lijkt te werken. De konijnen vinden de nieuwe in en uitgang leuk en tot nu toe nog geen duiven erin. 😀

Lees meer »

Nubische geitjes goed thuis gevonden

Een gezin uit noord Limburg zocht onder andere geitjes voor in hun weide en rondom het huis. Zij mailden ons dat onze geitjes bij hun een super fijn thuis krijgen, met veel ruimte en aandacht. Dit gezin kwam toen ze nog in Amsterdam woonden regelmatig op de kinderboerderij. Wij vinden het fijn dat onze geitjes bij elkaar kunnen blijven en zijn erg blij met deze overdracht. Onze dierenarts Koen zal de bokjes voor ze vertrekken nog wel castreren. De geitjes zullen begin september vertrekken naar hun geweldig nieuw " forever home ".

Lees meer »