Jeugdvrijwilligers

De kinderboerderij werkt niet alleen met volwassen vrijwilligers maar ook met een hele leuke groep jeugdvrijwilligers (kinderen tussen de 8 en de 17 jaar). De jeugdvrijwilligers moeten natuurlijk goed ingewerkt en begeleid worden. Hierdoor kunnen er jammer genoeg niet meer dan 20 kinderen tegelijkertijd jeugdvrijwilliger zijn. Nieuwe kinderen die jeugdvrijwilliger willen worden kunnen zich wel aanmelden en zij komen dan op een wachtlijst te staan. De jeugdvrijwilligers werken heel hard en verzetten veel werk.

De jeugdvrijwilligers hebben ook een eigen jeugdvrijwilligers vergadering en een eigen jeugdvrijwilligers feest. De jeugd v.o.v. is er gekomen omdat we veel jeugdvrijwilligers hebben die veel werken en natuurlijk ook hun eigen ideeën hebben over de kinderboerderij. Wij willen de jeugdvrijwilligers dus ook de kans geven om hun ideeën over de boerderij kenbaar te maken.

Natuurlijk kan niet elk idee van de jeugdvrijwilligers uitgevoerd worden. De vaste medewerkers, het bestuur en de volwassen vrijwilligers zullen de ideeën van de jeugd bespreken en kijken wat er uitgevoerd kan worden. Verder kunnen de jeugdvrijwilligers die niet op dezelfde dagen werken kennis met elkaar maken en kan er tijdens de jeugd v.o.v. informatie gegeven worden over de verschillende dieren (verzorging, voedsel, ziektes, enz.) en regels en afspraken kunnen besproken worden. Door de jeugd meer bij de boerderij te betrekken hopen wij ook dat zij langere tijd blijven komen om te werken.

Interesse?

Als je geïnteresseerd bent, stuur dan een e-mail naar info@kbdepijp.nl, (o.v.v. wachtlijst jeugdvrijwilligers) met daarin je naam, adresgegevens, geboortedatum en telefoonnummer. Je wordt dan op de wachtlijst voor jeugdvrijwilligers  geplaatst. Als er een plekje vrijkomt wordt er contact met je opgenomen.
(Helaas is de wachtlijst wel lang, dus het kan even duren voor je aan de beurt komt.)