Lesaanbod

Elk schooljaar organiseert Kinderboerderij de Pijp een uitgebreid lesprogramma voor het primair en speciaal onderwijs. Kinderen kunnen kennismaken met het boerderijleven, de natuur en diverse dieren.

De meeste lessen duren 1.5 uur en bieden een aantrekkelijke afwisseling van informatie en doe-activiteiten. Kinderen werken tijdens de lessen meestal in groepjes van 4-5 kinderen aan verschillende onderdelen. Het is daarom handig om een aantal begeleiders mee te nemen. Alle lessen zijn gratis. Een vrijwillige bijdrage aan de boerderij wordt natuurlijk altijd op prijs gesteld.

Wij maken een les graag voor u op maat! Er is veel mogelijk aansluitend bij uw wensen en behoeften. Zo kunnen wij de duur van de les eventueel aanpassen of u kunt op de boerderij overblijven. Als u meer informatie wilt kunt u natuurlijk altijd even een mailtje sturen via het contactformulier of ons bellen (020 66 48 303) en vragen naar San Montforts.

Hieronder vindt u informatie over onze lesprogramma’s per doelgroep.


Peuters

Onderbouw

Middenbouw

Bovenbouw

21 maart 2022 was groep 3,4,5 van basisschool @descholekster op bezoek voor onze nieuwste les; het varken.

Bejaarde rat Diego is nog steeds een hit tijdens de les ‘dieren van heel dichtbij’.

De lessen op de kinderboerderij sluiten aan bij de kerndoelen van het basisonderwijs. De lessen vallen voornamelijk onder het leergebied oriëntatie op jezelf en de wereld. Bijvoorbeeld doelen 34, 37, 39, 40 41, 44 en 47.