Veelgestelde vragen

Openingstijden:

Wanneer en van hoe laat tot hoe laat zijn jullie open?

Wij zijn dagelijks geopend. Door de week van 11.00 tot 17.00 uur en in het weekend van 13.00 tot 17.00 uur.

Op feestdagen is er nogal eens een tekort aan vrijwilligers en kan het dus zijn dat we op dit soort dagen onze deuren gesloten moeten houden. Wij laten dat dan altijd even weten op social media en bij nieuwsberichten op de website.

Verjaardagen:

Kan ik het verjaardagsfeestje van mijn zoon/dochter bij jullie vieren?

Helaas hebben wij niet de mogelijkheid om een feestje te organiseren. U mag natuurlijk altijd langs komen met een groepje kinderen. Wij vragen wel van u dat u op dit groepje let en zorgt dat ze zich netjes aan de regels houden. Even wat eten of drinken op ons erf is ook geen probleem, alleen is het voor de andere kinderen op de boerderij niet zo leuk om een hele groep met taart rond te zien lopen, dus we willen u vragen dit thuis te doen.

Aannemen van dieren:

Kan ik mijn dier bij jullie kwijt als ik om de een of andere reden hier niet meer voor kan zorgen?

Ons dierenbeleid is gemaakt op een bepaald aantal dieren en dit proberen wij zo te houden. Wij kunnen hierdoor ook geen dieren aannemen omdat hier gewoonweg geen plek voor is. Als er dieren bij ons over het hek gezet worden bellen we de dierenambulance en zij halen de dieren op en deze gaan dan naar het asiel.

Oude Apparaten:

Kan ik kapotte/oude elektrische apparaten bij jullie inleveren?

Ja dit kan, maar alleen kleine apparaten! Wij zijn namelijk aangesloten bij wecycle. Neem dus gerust je oude apparaat mee als je op bezoek komt en lever het in bij een van de medewerkers.

Kan ik oude spaarlampen en batterijen bij jullie inleveren?

Nee helaas kan dit bij ons niet. Deze kan je natuurlijk wel gewoon bij de meeste supermarkten inleveren. Wel nemen we cartridges en oude telefoons aan.

Dieren:

Mogen de dieren gevoerd worden?

De dieren hebben een op hun behoefte afgesteld dieet, er mag dus geen zelf mee gebracht voer gegeven worden. Dit omdat we hier geen controle op hebben en we dus niet weten wat de dieren krijgen. Wel kan er mais gekocht worden om aan de dieren te voeren.

Mag ik de dieren aaien/optillen?

Ja en nee. De grote dieren (schapen/geiten/vlaamse reuzen) mag je in de weides gewoon aaien. Dit moet natuurlijk wel rustig gebeuren en de dieren mogen niet opgetild worden. De kleinere dieren kunnen tijdens de knuffel-uurtjes op schoot genomen worden en uitvoerig geaaid en geborsteld worden.

Eten en drinken:

Kan ik bij jullie iets te eten of drinken kopen?

Wij bieden alleen koffie, thee en warme chocolademelk aan verder verkopen wij geen eten of drinken.

Mag ik bij jullie meegebracht eten/drinken nuttigen?

Ja dit is geen probleem al geld er wel een verbod op alcoholische dranken op onze boerderij. En natuurlijk moet u oppassen met de dieren, deze neigen wel eens wat eten te stelen, dit is niet de bedoeling aangezien de dieren hier ziek van kunnen worden. Let er wel op dat u netjes uw handen wast voor het eten.