Gehoord op het erf en leuk nieuws

Een meisje dat vaak op woensdagmiddag komt knutselen vertelt dat ze thuis een deur vol knutselwerkjes van de kinderboerderij heeft, ze noemt het de kunstdeur. Haar moeder belooft er een foto van te maken en ons die toe te sturen.

Een meisje gaat helemaal op in het borstelen van cavia Doortje. Ik noem noem haar Prinses, zegt ze, omdat ze zo mooi is.

Tijdens de kleine beestjes les in de tuin hadden sommige kleuters het vandaag te druk met kabouters zoeken om beestjes te vinden. Gelukkig hadden anderen zo fanatiek gezocht dat er meer dan genoeg beestjes waren gevonden om de les af te maken.

Juf van klas, zo fijn dat dit weer kan vooral dit soort dingen hebben we gemist tijdens Corona. Voor de kinderen is dit zo waardevol en ze leren meer dan ze zelf in de gaten hebben.

Bezoeker, Wat ziet het er verzorgd uit, en wat is er veel te zien.

Kind uit klas, de Kinderboederij dicht bij ons huis is saai, daar mag je alleen van een afstand kijken en er is niks te doen, daarom komen we vaak hier. Hier mag je de grote dieren aaien en soms cavia’s borstelen.

Oma met kleinkind, ik kom elke week en dan gaan we als eerste kijken of er weer een nieuwe kabouter is.

Ouder echtpaar dat inmiddels bijna alle dieren van de Kinderboederij sponsort, we luisteren even mee met de varkens les hier kunnen wij ook nog wat van leren en de sponsor certificaten liggen op twee stapels op onze nachtkasjes, elke dag leggen we een andere bovenop en genieten even van het idee dat we hun verzorging mede mogelijk maken.

Moeder van kind uit klas, sommige kinderen zijn nog nooit geweest maar wij komen minstens 1 keer per week, dat eist mijn dochter want ze moet en zal op bezoek bij haar liefste vriendin, die grote bruine geit Ischa, ze staan altijd heel lang te knuffelen. …. Ohh is ze drachtig, dan zullen we straks nog wel veel vaker moeten komen .

Bezoek met peuter, wat heerlijk, die volle zandbak’! 

Bezoeker, ohh jullie ook hier, ja wij komen elke week, het is hier altijd leuk.

Moeder met peuter, Ik vind dit een vreselijke plek om naar toe te gaan 😀 mijn kind wil nooit weg als het tijd is om te gaan.

Moeder met kinderen, Wat fijn dat bij jullie de dieren zo toegankelijk zijn, daarom komen we hier naar toe en niet naar de boerderij dicht bij ons.

Les gegeven aan een groep zeer moeilijk lerende kinderen waarvan er 2 (10 jaar) nog nooit een levend dier aan geraakt hadden. Ze zaten eerst te trillen van angst maar uiteindelijk hebben ze alle dieren geaaid. Geweldig om een gezicht van heel angstig naar verbaasd naar vertedering te zien.

Leidster naschoolse opvang; ik heb jullie pas net ontdekt. Wat een mooie plek met een heel prettige sfeer, zo veel verschillende hoekjes, de kinderen kunnen veilig en autonoom hun gang gang. Ook zo fijn dat er zo veel duidelijk herkenbaar personeel rondloopt om uitleg te geven of vragen te beantwoorden.

Ouder van klas; wat goed dat dit bestaat. We hebben zelf wel huisdieren maar veel kinderen in de klas niet en elk kind heeft recht op contact met dieren.

Begeleiding van groep bejaarden; Ohh kijk Piet genieten van het aaien van de cavia, hij komt helemaal uit zijn schulp.

Ouder van klas; mag ik hier een foto van maken? Mijn man geloofd anders nooit dat ze een kip geaaid heeft, ze is normaal panisch van alle vogels.

Ouder van klas; mogen de kinderen bij de varkens? Wat bijzonder, ik ga er ook in, altijd al eens een varken willen voelen.

Bezoeker; die waterplek is echt te gek, mijn kind is al meer dan een uur onafgebroken aan het spelen.
Bij het ponyrijden; wat zijn wij een geluksvogels dat we zomaar op die lieve pony mogen zitten, lief dat jullie dat doen.

Bezoeker; ik las op Facebook dat er weer lammetjes komen. Wat geweldig leuk. Daar hebben we vorig jaar ook zo van genoten.

Hen Plok doet het uitstekend als vervanger van haan Karel (die ik wel erg mis).

Leuke nieuwe vrijwilliger gestart op aanraden en vanwege de enthousiaste verhalen over kb en begeleiding door Thamar, van haar dochter die stage bij ons gelopen heeft.

Complimenten over de vele creatieve zelfgemaakte objecten zoals foto klapbord en appelboom waar kinderen telkens nieuwe dieren op ontdekken.

Door meerdere bezoekers aangesproken over de geiten en schapen. Verbazing over de makheid en dat ze zo duidelijk genieten van het aaien door het publiek.

Ik zag een kind met laarsjes aan in de opvangbak bij pomp staan. Water 5 cm onder laars rand. Zeg dat ze moet oppassen omdat water bijna over rand gaat en dat ouders dat misschien niet fijn vinden. Waarop moeder vanaf bankje verderop me bedankt voor waarschuwing maar aangeeft dat ze het niet erg vind als kind nat wordt omdat ze zoveel plezier heeft.

Groepje pauze pubers lieten snoep papiertje vallen in varkenswei, bezoeker in zandbak spreekt hun erop aan. Ik bedank bezoeker daarvoor. Bezoeker zegt, voor zo’n geweldige plek is dit het minste wat ik terug kan doen.

Complimenten over de tuin, prachtig zo’n wilde tuin en toch zo verzorgd.
Te veel om op te noemen leuke reacties op de kabouters.

Als het rooster het toelaat dan laat ik na een dieren of Pauw les de knuffel dieren nog staan zodat bezoekers een onverwacht extra knuffel moment hebben. Dat wordt heel erg gewaardeerd. Fijn om te zien hoe een kleine moeite zo veel mensen blij kan maken.

Tijdens circus voorstelling Zjuul en Ties aangesproken door ouder en kind. Meisje herkende mij van kb. Moeder zegt zo’n spijt dat ze zich deze keer niet opgegeven had als hulpmoeder. De hele Winfort school, nieuwe school, voor het eerst geboekt bij ons met verschillende groepen voor verschillende lessen, had het er over hoe leuk het was.

Toegekeken hoe doodsbang iemand door psycholoog en Thamar ietsjes minder bang werd voor Diego.

Oudere Amerikaanse had ons gezien vanuit balkon Okura. Had vanaf de 8ste verdieping zitten genieten van uitzicht op geiten wei met spelende kinderen. Ze vertelde dat ze heel lang Oreo geknuffeld had, telkens als ze hand wegtrok kwam Oreo weer dichterbij, net als zovelen onder de indruk van de aaibaarheid van onze dieren. Foto’s gestuurd naar dochter, dochter eiste close up foto’s. Was erg onder de indruk van onze plek. Very low key but also so compleet.

Tijdens het cavia’s knuffelen kwam ik in gesprek met oma van kleinkind in buggy +|- 1 jaar. Ze zei; ik ben hier lang niet geweest, vroeger was ik hier heel vaak met mijn 3 nu al grote kleinkinderen. Ze hebben hier hun eerste stapjes gemaakt en veel geleerd en plezier gehad. Gelukkig is er nog een nakomertje. Nu zullen jullie mij weer vaker zien, zeker als hij straks kan lopen, dan wordt het nog leuker voor hem om hier te zijn.

Ischa en haar kinderen waren op de voorweide. De weide was net een half uur open voor bezoekers geweest onder toezicht van Maren. Toen de weide net werd afgesloten arriveerde 1 van de kinderen die vlak bij de boerderij wonen en vaak op bezoek komen. Ik zeg tegen haar heb je net pech, de wei gaat dicht. Is niet erg zegt ze ik vind het ook leuk om alleen maar te kijken naar de baby’s. Ze heeft een uur onafgebroken aan het hek gestaan en toen de weide weer open ging en ze geaaid had kwam ze mij vertellen; Ischa is mijn lievelingsgeit, vind het zo leuk dat jullie haar uitgekozen hebben om mamma te worden. Ik vind dat ze nu zo gelukkig kijkt, zo kijkt ze normaal alleen maar als ik haar kriebel.

Vorige week was er een Amerikaanse die in het Okura werkt, in de Spa/Wellness. Ze heeft wel een uur lang met Plok op schoot in het zonnetje gezeten. I love this chicken zei ze. Plok doet haar aan thuis denken in de VS waar ze kippen had en soms heeft ze heimwee. Ze zal nog vaak komen.

En over kleine geluksmomentjes gesproken. Een meisje van drie/vier jaar tegen haar vader bij het kabouterdeurtje 'papa, kan jij de deur open doen, ik wil even kijken'

Klein jongetje komt mij vertellen; weet je? Alle dieren van de Kinderboederij zijn mijn lievelingsdieren!

Oudere mevrouw, in haar eentje, bij het verlaten van de Kinderboederij; ik wil jullie toch even zeggen dat ik het een geweldig mooie plek vind. Ohh daar is ook nog een zandbak, waarop iemand zegt, er zijn er wel 2. Geloof dat ik snel nog eens terug moet komen om nog meer te ontdekken zegt mevrouw.