programma kerstvakantieactiviteiten

Kerstvakantie activiteiten Kinderboerderij ‘de Pijp’.

Kinderboerderij ‘de Pijp’ organiseert weer kerstvakantie activiteiten voor kinderen tussen de 3 en 14 jaar(3 en 4 jarige alleen onder begeleiding van ouders/verzorgers). De toegang is gratis. In het onderstaande programma kun je zien aan welke activiteiten je mee kan doen. Alles wat je maakt mag je natuurlijk mee naar huis nemen.
Kom wel op tijd want vol is vol.

De kerstvakantie activiteiten zijn niet bedoeld voor georganiseerde groepen.

Donderdag 28 december om 13.30 uur. Winter koekjes bakken.
Alle kinderen gaan aan de slag met meel, boter, ei en suiker. Ze kneden samen het deeg. Daarna mag iedereen zijn eigen koekjes vormen en versieren met witte glazuur, zodat het besneeuwde koekjes worden. Als de koekjes gebakken zijn mogen ze natuurlijk lekker opgegeten of meegenomen worden.

Dinsdag 2 januari om 13.30 uur. Kaarsen trekken.
Maak zelf je eigen kaars. Bij deze activiteit kan je zien hoe een kaars ontstaat. Je krijgt een lont (kaarsenpit). Deze doop je om beurten in de warme kaarsenwas, dit doe je net zo lang tot je kaars dik genoeg is.

Woensdag 3 januari om 13.30 uur. Kunstwerkjes met vetkrijt en ecoline.
Alle kinderen gaan dieren natekenen die op de boerderij aanwezig zijn. Ze gaan ergens op de boerderij zitten met een groot tekenbord op schoot en tekenen de dieren na. Eerst schetsen met potlood om de omtrek goed te krijgen, daarna inkleuren met vetkrijt en tot slot verven ze de achtergrond met ecoline. Door gebruik te maken van deze techniek worden tekeningen echte kunstwerkjes.

Donderdag 4 januari om 13.30 uur. Pasta ketting rijgen.
Van vrolijk gekleurde pasta’s gaan we kettingen en armbanden rijgen.

Dieren knuffelen.
Na afloop van elke activiteit van de vakantie activiteiten is er ook nog de mogelijkheid om met een aantal boerderijdieren (konijn, cavia, kip, schildpad) onder begeleiding even te knuffelen, kammen en borstelen. Iedereen die hier aan mee wil doen kan dan tussen 4 en half 5 naar de ‘schaapskooi’ komen. Ook kinderen jonger dan 3 jaar zijn samen met hun ouders/verzorgers van harte welkom.

Reacties zijn gesloten.