februarivakantie activiteiten

Februarivakantie activiteiten Kinderboerderij ‘de Pijp’. Kinderboerderij ‘de Pijp’ organiseert weer februarivakantie activiteiten voor kinderen tussen de 4 en 14 jaar. De toegang is gratis. In het onderstaande programma kun je zien aan welke activiteiten je mee kan doen. Alles wat je maakt mag je natuurlijk mee naar huis nemen. Kom wel op tijd want vol is vol. De februarivakantie activiteiten zijn niet bedoeld voor georganiseerde groepen. ...
 

Maandag 20 februari om 13.30. Appeltaartjes bakken. Iedereen mag zijn eigen kleine appeltaartje bakken. Appels schillen en klein snijden, deeg kneden, deeg rollen, sliertjes maken, de appeltaartjes bakken en opeten natuurlijk.

Dinsdag 21 februari om 13.30 uur. Kunstwerkjes met vetkrijt en ecoline. Alle kinderen gaan dieren natekenen die op de boerderij aanwezig zijn. Ze gaan ergens op de boerderij zitten met een groot tekenbord op schoot en tekenen de dieren na. Eerst schetsen met potlood om de omtrek goed te krijgen, daarna inkleuren met vetkrijt en tot slot kleuren ze de achtergrond in met ecoline. Door gebruik te maken van deze techniek worden de tekeningen echte kunstwerkjes.

Woensdag 22 februari om 13.30 uur. Graskop maken. De kinderen krijgen een panty, aarde en graszaad. Hiervan maak je een graskop. Alles wat een graskop nodig heeft is water, licht en liefde! De graskop zal als het gras begint te groeien van dag tot dag veranderen. Als het grashaar lang genoeg is kun je je kapperstalenten botvieren.

 

Donderdag 23 februari om 13.30 uur. Kleuren koekjes bakken. Alle kinderen gaan aan de slag met meel, boter, ei en suiker. Ze kneden samen het deeg. Het deeg gaan we door middel van voedselkleurstof verschillende kleuren geven. Daarna mag iedereen zijn eigen koekjes vormen en versieren.

 

Dieren knuffelen. Na afloop van elke activiteit van de februarivakantie activiteiten is er ook nog de mogelijkheid om met een aantal boerderijdieren (konijn, cavia, kip, schildpad) onder begeleiding even te knuffelen. Iedereen die hier aan mee wil doen kan dan tussen 4 en half 5 naar de ‘schaapskooi’ komen. Ook kinderen jonger dan 4 jaar zijn samen met hun ouders/verzorgers van harte welkom.

Reacties zijn gesloten.